買樓要有什麼心態?
Written by Michael Leung on Aug 2020
買樓要有什麼心態?

買樓應該要有贏家心態。
第一:一定要深信自己可以做到
有信心未必會贏,冇信心就一定會輸。「激戰」都有講:怯,你就輸一世! 買樓這件事上處理都一樣,如果你自己都唔相信自己,根本就冇人可以幫到你。 

第二:改變自己mindset, 固有概念 
只有無法改變窮腦袋,沒有無法改變窮口袋。最緊要改變自己諗法,以前做唔到目標,唔代表將來都做唔到。

第三: 行動力好重要 
世界上不會有"完美”,如果你想成功,更加應該要明白這道理。大家千祈不要"完美”,一定Do~Think~Do。世上大部分人,都只係想,想下想下、等下等下,就這樣想了一世。 所以,只要做好準備,就即時去馬!






Michael Leung 梁嘉慶

我是 Michael Sir 梁嘉慶,我有15年銀行按揭業務經驗; 另外,我亦曾於大型發展商工作。我會幫助新手買樓的朋友,建立正確的心態、做好預算和如何有效申請按揭。帶領大家買樓上車一 Take過!
FB Comments Will Be Here (placeholder)
©2020 MichaelLeung.org

This site is not a part of the Facebook website or Facebook Inc.
Additionally, This site is NOT endorsed by Facebook in any way.
FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.